Ποιοι είμαστε

Ποιοι είμαστε

Η ΣΙΓΜΑΜΙ Ι.Κ.Ε είναι εταιρία παροχής τεχνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που ιδρύθηκε το 1991 από τους Β. Σίσκο και Π. Αδάμ - Μεγαρίτη, Μηχανολόγους Ηλεκτρολόγους Ε.Μ.Π. και δραστηριοποιείται:

Α. Στην μελέτη, επίβλεψη κατασκευής και λειτουργική παραλαβή (commissioning) κτιριακών και ειδικών έργων. Ειδικότερα στον τομέα της λειτουργικής παραλαβής δραστηριοποιείται από το 1996.

Β. Στην ολοκληρωμένη (τεχνική και διαχειριστική) διεύθυνση έργων από την μελέτη μέχρι την παράδοση του έργου σε πλήρη λειτουργία.

Γ. Στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μεγάλους οργανισμούς όπως: Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, ΑΣΤΗΡ Αν. Ξενοδοχειακή Εταιρία, EUROBANK, BLUEHOUSE FUND κλπ.

Δ. Την εποχή της αναζήτησης νέων επενδυτικών ευκαιριών η ΣΙΓΜΑΜΙ είναι ικανή να προσφέρει αξιόπιστες και επαγγελματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η ομάδα μας συγκροτείται από πεπειραμένους αρχιτέκτονες και μηχανικούς καθώς και από επαγγελματίες του χώρου των επενδύσεων. Επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία απαιτούν ενδελεχείς ελέγχους και αξιολογήσεις ώστε να διασφαλισθεί η αποδοτικότητα τους και είναι απαραίτητη η συνεργασία μιας έμπειρης ομάδας ειδικών για να διαχειριστεί με επιτυχία τις αναμενόμενες ιδιαιτερότητες και δυσκολίες σε εύλογο χρόνο.

Δραστηριότητες

Η ΣΙΓΜΑΜΙ ΙΚΕ ασχολείται με τα έργα πολιτισμού από τη δεκαετία του 90. Η εταιρία έχει συμμετάσχει σε μερικά από τα σημαντικότερα έργα στην Ελλάδα και οι μηχανικοί της συχνά συμμετέχουν σε σεμινάρια της ΑΒΤΤ σχετικά με την Τεχνολογία Σκηνών και τη Μελέτη Θεάτρων. 

Από το 2005 η εταιρία ασχολείται με τη Μελέτη και Επίβλεψη της Κατασκευής μεγάλων μηχανογραφικών κέντρων ακολουθώντας τα πρότυπα και τις προδιαγραφές του Ινστιτούτου UPTIME και της Αμερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρμανσης, Ψύξης & Κλιματισμού (ASHRAE), ενώ έχει συνεργαστεί με της Ομάδα Μηχανογραφικών Κέντρων της ΙΒΜ.

Η εταιρία έχει αποκτήσει εμπειρία σε βιομηχανικά έργα συμμετέχοντας  στη Μελέτη υδροηλεκτρικών εργοστασίων, ηλιακών εγκαταστάσεων θέρμανσης, εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, υπέργειων εγκαταστάσεων υδατοκαλλιεργειών, αντλιοστασίων νερού, συμπεριλαμβανομένου των συστημάτων αυτοματισμού, σταθμών ανεφοδιασμού καυσίμων αεροσκαφών κλπ.

Ακολουθούμε τις διεθνείς τάσεις στις μελέτες εγκαταστάσεων των κτιρίων γραφείων με επίκεντρο την μεγιστοποίηση της ενοικιαζόμενης επιφάνειας, το σχεδιασμό αποδοτικών ενεργειακών συστημάτων καθώς και την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών. 

Έχουμε συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο γνωστούς αρχιτέκτονες στον τομέα κατασκευής ιδιωτικών κατοικιών, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των πελατών μας. Κύριος σκοπός μας στη μελέτη των ξενοδοχείων είναι η βελτιστοποίηση μεταξύ της ενεργειακής απόδοσης και της ικανοποίησης των απαιτήσεων του πελάτη και την άνεση, παρέχοντας ευρηματικά συστήματα.  

Εκπονήσαμε την μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων της Ιονίας Οδού που περιελάμβανε τον ηλεκτροφωτισμό, τις σήραγγες, τεχνολογίες TMS κλπ. συνεργαζόμενοι με μεγάλες ελληνικές και διεθνείς εταιρίες στον τομέα των κατασκευών.

Στις μαρίνες επικεντρωνόμαστε στη μελέτη και στο σχεδιασμό εύχρηστων και εύκολων στη συντήρηση συστημάτων και στην παροχή πρόσθετων υπηρεσιών στους πελάτες μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών. 

Στον τομέα της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος η εταιρία προσφέρει Υπηρεσίες:

α) Ενεργειακής αξιολόγησης (energy assessment) κτιρίων και δραστηριοτήτων.

β) Εισήγησης μέτρων για την βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κτιρίων και δραστηριοτήτων.

γ) Αξιολόγησης και βελτιστοποίησης της απόδοσης υλοποιημένων μέτρων.

δ) Σχεδιασμού και μελέτης συστημάτων εξοικονόμησης.

ε) Έκδοσης ενεργειακών πιστοποιητικών.

Παρέχουμε Τεχνικές Υπηρεσίες στην Αμερικανική Εταιρία Environment One σχετικά με την εγκατάσταση και συντήρηση των συστημάτων τους για την παρακολούθηση της λειτουργίας των γεννητριών, σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.